Explainer video’s

Leg je product uit

In een korte animatie

Met voice-over en muziek

Website adviseur recycling

Explainer Video laten maken?

Met een explainer video kun je iets kort en krachtig uitleggen in een visuele pitch van je product of dienst. Door het visuele en speelse karakter, komt je boodschap helder over en blijft hij beter hangen bij je potentiële klant of doelgroep. Hieronder vind je meer uitleg over explainervideo’s en een aantal voorbeelden van explainer video’s die onze klanten hebben laten maken voor hun website, youtube kanaal of facebook channel.

Veel bureau’s vragen de hoofdprijs voor zo’n video. Maar een explainer video hoeft echt geen duizenden euro’s te kosten. Bekijk de voorbeelden en neem even contact op als je ook een betaalbare explainer video wil laten me maken, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

portfolio responsive vergelijkingssite webdevelopment

Wat is een explainer video?

Een explainer video (of explanimation) is een korte animatiefilm van bijvoorbeeld 1 minuut waarin je kort uitlegt wat je doet aan de hand van geanimeerde beelden. Meestal worden de beelden gecombineerd met een vlot muziekje en een ingesproken tekst die de beelden verder versterkt.

Explainer video’s zijn er in verschillende soorten:

Whiteboard animatie

In een whiteboard animatie tekent een hand geanimeerde figuren en teksten op een witte achtergrond. Het is ook mogelijk om in plaats van een whiteboard een schoolbord als achtergrond te gebruiken. In deze twee gevallen zie je de hand voor het bord en de animatie. Een leuke derde variant is de glass board animatie waarbij de hand zich achter het glas bevindt.

Cartoon animatie

Een cartoon animatie is een meestal veelkleurige animatie met aansprekende karakters die kunnen bewegen en lijken te spreken. de karakters kunnen geplaatst worden in kleurige omgevingen die zelf ook geanimeerd zijn met beweging en leuke effecten en transities.

portfolio groene energie webwinkel webdevelopment

Voordelen van explainer video’s

 • Maak meerwaarde van je product snel inzichtelijk

 • Ideale verkoop pitch die blijft hangen bij je bezoekers

 • Video is goed voor SEO en werkt conversieverhogend

 • Zet de bezoeker aan tot vervolgstappen en aankopen

Verloop proces

 • Intake gesprek

 • Aanleveren eigen materiaal

 • Samenstellen script

 • Voice-over inspreken

 • Animeren

 • Evaluatie

Werkwijze

Wanneer je besluit een explainer video te laten maken door iMocial, gaan we niet over een nacht ijs.

Samen bekijken we wat je doel is met de animatie en waar je hem wil toepassen (bijvoorbeeld op je website).

Aan de hand van deze criteria stellen we in overleg een script samen met een duidelijke call to action die aansluit bij je doelen.

Vervolgens maken we san een keuze uit type karakters en achtergronden die geschikt zijn en verzorgen we in overleg achtergrondmuziek en een voice-over.

Ook kunnen we je optioneel helpen bij het plaatsen van de video’s en het aanleveren in verschillende formaten.

Voorbeelden van explainer video’s

Ook zo’n Explainer video?

Neem even contact op als je ook een betaalbare explainer video wil laten me maken, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.