X

Combineer Meerdere Technologie Trends

Business Development

Een van de manieren om product – en business development te benaderen is het volgen van technologische trends die de belofte van een nieuw te vormen markt in zich dragen. Deze nieuwe markten bieden bedrijven een immens omzet potentieel wanneer zij ze op het juiste moment goed interpreteren en vertalen naar innovatieve oplossingen die consumenten en investeerders aanspreken.

Product Development

Veel nieuwe producten sluiten aan op een enkele technologische trend. Bijvoorbeeld:

Trend 1: Social Media

Social Media maken het internet interactief op manieren die uw netwerk van vrienden centraal stellen. Zij dragen bij aan de omkering van top down naar bottom up distributie van informatie, opinie, voorkeuren en (markt-) macht door gebruikers in staat te stellen zich met elkaar te verbinden en te delen.

Game ontwikkelaars zagen het succes van online game platforms zoals World Of Warcraft en realiseerden zich dat voor veel spelers gamen een sociaal karakter heeft. Het ontwikkelen van een stand alone site met evenveel gebruikers is echter moeilijk. Zij begrepen al snel dat social media platforms zoals Facebook een gigantische userbase bieden en toegang tot waardevolle gebruikersgegevens. Veel games zijn nu dan ook beschikbaar op veel verschillende social media sites.

Trend 2: Green Technology

Groene technologie biedt alternatieven voor het gebruik van traditionele energiebronnen zoals olie, kolen en nucleaire energie door ze te vervangen door duurzame bronnen zoals wind, water, zonne-energie en andere alternatieven. In veel gevallen voorziet het zelf opwekken van duurzame energie in de mogelijkheid om traditionele leverancier-eindgebruiker rollen te doorbreken en een bottom up markt te doen ontstaan van grote aantallen kleine leveranciers.

Brazilie zag het als onwenselijk om afhankelijk te zijn van olie uit andere landen en besloot zijn enorme landoppervlak in te zetten om hier iets aan te doen. Op dit moment rijden dan ook veel auto’s in Brazilie op goedkope Bio-Diesel. Andere landen met grote landoppervlakken zoals de Verenigde Staten proberen deze markt ook verder te ontwikkelen en individuele boeren verkopen nu in veel gevallen hun gewassen aan energie producenten.

Trend 3: Tablet Computers

Tablet computers positioneren zichzelf tussen touch screen smartphones, netbooks/laptops en e-readers. Zij zijn een verdere stap in de beweging van de traditionele desktop PC met vaste internetverbinding richting het mobiele web. Het bekendste model tot nu toe is de IPad.

Apple ontwikkelde de high end IPad en creëerde daarmee meteen een behoefte aan een goedkoper alternatief.
Vervolgens bracht Samsung de Galaxy Tablet PC uit en ook vele andere producenten volgden. Dientengevolge ontwikkelen veel developers nu op Android gebaseerde apps die ook geschikt zijn voor tablet PC’s.

Trend 4: Mobile Apps

Mobile Apps zijn applicaties ontwikkeld voor gebruik op smartphones en tablet PC’s. De bekendste platforms zijn Google’s Android en Apple’s IOS. Door de mogelijkheid te ontwikkelen op/voor deze platforms open te stellen, hebben de Android – en Apple Appstores een markt voor miljoenen apps ontsloten.

Amazon zag de transitie van de desktop PC naar het mobiele web en het succes dat Apple en Google hebben met hun Appstores en besloot zijn eigen Android App Market te openen. Dientengevolge zien veel developers nu nieuwe kansen bij Amazon.

Trend 5: The Internet Of Things

The Internet Of Things maakt de interactie tussen het web en de echte wereld mogelijk. Meer en meer apparaten worden in feite netwerk apparaten met communicatie en interactie mogelijkheden. Van het automatisch aan en uitschakelen van licht en verwarming in uw huis tot koken en het besturen van uw auto; van tablet’s die ook dienst doen als universele afstandbediening tot TV’s met social media integratie en andere apparaten: er zijn al een decennium mensen hard aan het werk om objecten te koppelen aan het internet.

Voorbeeld Van Gecombineerde Implementatie:

Al deze trends zijn op zich al veel belovend. Door meerdere trends te combineren kunnen nog interessantere producten en services ontstaan die marktdefinities en product levens cycli verder op kunnen rekken zodat meer omzet potentieel ontstaat door interesse te wekken bij consumenten buiten uw normale doelgroep. Wellicht is deze integratie trend het meest veelbelovend van allemaal. Hieronder treft u een mooi voorbeeld van wat het combineren van meerdere trends kan betekenen voor product ontwikkeling en marketing.

Bekijk de video

In dit voorbeeld worden gecombineerd: the internet of things, mobile apps (mogelijk op een tablet PC), social media en groene technologie. Het gaat hier om een mobile app (mobile app trend) die de consument krijgt bij aanschaf van een electrisch aangedreven Ford (groene trend) die het mogelijk maakt functionaliteit van de auto op afstand te bedienen en updates te ontvangen over het gebruik van de auto (internet of things trend) in interactie met social media (-trend). Kijk nu nog eens naar de figuur en bedenk wat dit zou kunnen betekenen voor uw product of dienst:

Fig.1: Marketing Door Het Integreren Van Technologie

Job Folbert :Online consultant iMocial. Internet adviseur Job Folbert gelooft in persoonlijk en betrokken advies: meedenken met de specifieke omstandigheden van iedere ondernemer. Wat voor doelen heb je met je website? Waar staat de website in verhouding tot je overige distributiekanalen? Hoe kun je het beste profiteren van nieuwe mogelijkheden in de markt en welke technologie past daarbij binnen jouw budget?

Deze site gebruikt cookies ter verbetering van de dienstverlening. Door de site te gebruiken stem je hier impliciet mee in.